Carla Veldhuis

carlaveldhuis

Carla Veldhuis is dramadocente en theatermaker. Ze getrouwd met Giovanni en samen werken zij voor de Stichting Youth Alive (jongerenwerk ) en Arts Alive (bewegingskunst in Nederland). Haar motto is: beeldtaal=communicatie! Een beeld zegt meer dan 1000 woorden.

Carla is de maker van het Wandeltheater Dolorosa. Samen met het kernteam en een enthousiaste groep van 150 vrijwilligers wordt dit jaarlijkse project mogelijk gemaakt.

Zelf is Carla als twintiger tot geloof gekomen door een theaterstuk. Zij kent als geen ander de impact van uitbeelden. Door kijken en beleven komt zo’n mooi, historisch verhaal als dit, weer opnieuw tot leven. De uitdaging was om Jezus’ levensverhaal inhoudelijk te bewaren en de kracht ervan naar vandaag de dag over te brengen.

Theater

Carla is ruim 30 jaar actief als theatermaker. Zij toerde met teams in binnen- en buitenland met producties als  ‘Frame’, ‘Regalia’ en danstheater ‘Waardeloos?’. Haar stukken zijn geliefd door humor en diepgang. Met het Levende standbeeld ‘De Beschermer’ werd haar team Nederlands kampioen in 2009, en met haar standbeelden-team ‘Moederliefde’ won zij de prijs voor ‘beste inhoud’ in 2013 bij de World Statues. Haar beide zoons spelen al van af kleins af aan mee in Dolorosa.

“Ik vind Wandeltheater Dolorosa zo’n mooi project, omdat door het kijken het verhaal van Jezus weer nieuw binnenkomt. Het is mijn hoop dat mensen genieten van de echtheid van Gods liefde. Zijn verhalen en concepten blijven een fantastische bron.” – Carla Veldhuis