Visie

Vanuit onze stichting Arts Alive hebben we als doel onze creativiteit vanuit een christelijke identiteit te ontwikkelen en deze uit te voeren. Dit laatste komt heel mooi naar voren in het Wandeltheater Dolorosa. De visie is om mensen door middel van prachtige kunstvormen te laten nadenken en genieten van God en Zijn liefde, zodat er op een nieuwe manier een verbinding tussen hen en God kan ontstaan’. www.artsalive.nl

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden…

Doordat er niet veel wordt gesproken in Wandeltheater Dolorosa kunnen bezoekers alles op zich laten inwerken. Door het kijken en genieten van de kunstvormen, dans en levende standbeelden, komt de inhoud via het hart naar binnen. Deze sleutel is ook te zien in Carla’s andere theaterproducties: Danstheater Home Run en “To pay or not to pay”. Deze producties zijn uit te nodigen in uw gemeente of event via http://www.carlaveldhuis.nl

Carla Veldhuis

carlaveldhuis

Carla Veldhuis is dramadocente en theatermaker. Ze is getrouwd met Giovanni en samen werken zij voor de Stichting Youth Alive en Arts Alive (bewegingskunst in Nederland). Haar motto is: beeldtaal= communicatie! Een beeld zegt meer dan 1000 woorden.

Zelf is Carla als twintiger tot geloof gekomen door een theaterstuk. Zij kent als geen ander de impact van uitbeelden. Door kijken en beleven komt zo’n mooi, historisch verhaal als dit, weer opnieuw tot leven. De uitdaging was om Jezus’ levensverhaal inhoudelijk te bewaren en de kracht ervan naar vandaag de dag over te brengen.

Theater
Carla is ruim 30 jaar actief als theatermaker. Zij toerde met teams in binnen- en buitenland met producties als ‘Frame’, ‘Regalia’ en danstheater ‘Waardeloos?’. Haar stukken zijn geliefd door humor en diepgang. Met het Levende standbeeld ‘De Beschermer’ werd haar team Nederlands kampioen in 2009, en met haar standbeelden-team ‘Moederliefde’ won zij de prijs voor ‘beste inhoud’ in 2013 bij de World Statues. Haar beide zoons spelen al van af kleins af aan mee in Dolorosa.

“Ik vind Wandeltheater Dolorosa zo’n mooi project, omdat alleen door het kijken het verhaal van Jezus weer als nieuw binnenkomt bij bezoekers. Het is mijn hoop dat mensen genieten van de echtheid van Gods liefde. ”

Carla Veldhuis