Visie

Vanuit onze stichting Arts Alive hebben we als doel onze creativiteit vanuit een christelijke identiteit te ontwikkelen en deze uit te voeren. Dit laatste komt heel mooi naar voren in het Wandeltheater Dolorosa. De visie is om door middel van kunstvormen mensen na laten denken over God en Zijn liefde, zodat er op een nieuwe manier een verbinding tussen hen en God kan ontstaan’.

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden…

Juist doordat er niet veel wordt gesproken in Wandeltheater Dolorosa kunt u door te kijken alles op u laten inwerken. Juist door te kijken en genieten van de kunstvormen kan de betekenis van het levensverhaal van Jezus via het hart naar binnen komen.

Wandeltheater Dolorosa

Het kernteam

Deze theaterproductie wordt jaarlijks uitgevoerd door ongeveer 150 vrijwilligers.
Het beheer van deze productie ligt bij Stichting Arts Alive
Alle organisatie wordt door een geweldig kernteam gedaan:

Artistiek leider: Carla Veldhuis
Producer: Pieter Klop
Logistiek/techniek: Hans van der Kraan
Licht en geluid: Ernest van Loon
Spelerscoördinator & Onderhoud website: Yvette Diets
Stewardscoördinator: Evan Low
Social media-beheerder: Adeline van der Kraan & Wilbert de Goei
Penningmeester: Malte Westheide


Carla Veldhuis

carlaveldhuis

Carla Veldhuis is dramadocente en theatermaker. Ze getrouwd met Giovanni en samen werken zij voor de Stichting Youth Alive (jongerenwerk) en Arts Alive (bewegingskunst in Nederland). Haar motto is: beeldtaal=communicatie! Een beeld zegt meer dan 1000 woorden.

Zelf is Carla als twintiger tot geloof gekomen door een theaterstuk. Zij kent als geen ander de impact van uitbeelden. Door kijken en beleven komt zo’n mooi, historisch verhaal als dit, weer opnieuw tot leven. De uitdaging was om Jezus’ levensverhaal inhoudelijk te bewaren en de kracht ervan naar vandaag de dag over te brengen.

Theater
Carla is ruim 30 jaar actief als theatermaker. Zij toerde met teams in binnen- en buitenland met producties als ‘Frame’, ‘Regalia’ en danstheater ‘Waardeloos?’. Haar stukken zijn geliefd door humor en diepgang. Met het Levende standbeeld ‘De Beschermer’ werd haar team Nederlands kampioen in 2009, en met haar standbeelden-team ‘Moederliefde’ won zij de prijs voor ‘beste inhoud’ in 2013 bij de World Statues. Haar beide zoons spelen al van af kleins af aan mee in Dolorosa.

“Ik vind Wandeltheater Dolorosa zo’n mooi project, omdat door het kijken het verhaal van Jezus weer nieuw binnenkomt. Het is mijn hoop dat mensen genieten van de echtheid van Gods liefde. Zijn verhalen en concepten blijven een fantastische bron.”

Carla Veldhuis

Arts Alive

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden….

Arts Alive is opgericht door Carla Veldhuis vanuit het verlangen om anderen te inspireren en op te leiden. Samen met een team van collega’s  bieden we optredens en trainingen op het gebied van beeldende en bewegings kunst. Wij geloven dat we Zijn creativiteit mogen weerspiegelen. Kunst is voor ons een taal die harten raakt, een middel waarmee we Gods liefde beter kunnen begrijpen en krachtig verstaanbaar kunnen maken. Andere projecten van Arts Alive zijn o.a. Danstheater HomeRun, Het Theaterweekend, Arts Alive-dagen en shortfims.

Ook is Arts Alive één van de oprichters van de Art School “I AM”

Kijk voor meer informatie en andere evenementen van Arts Alive op www.artsalive.nl